Ta vare på deg selv

I en hektisk hverdag er det noen ganger vanskelig å prioritere seg selv og egne behov. Livet kan i blant være som en karusell der man slynges mellom jobb, barn, venner, ferier, sosiale medier, familie og trening.

Hvis man har full kalender kan det virke som et uoverkommelig prosjekt å skulle rekke alt sammen uten å gå helt i bakken. Men når hjertet dunker i brystet og man ikke får puste ordentlig med magen, er det på tide å stoppe opp. Kjenner du noen som har det sånn? Kanskje du opplever det selv også.

Hjerte- og karsykdommer kan blant annet oppstå som følge av søvnproblemer, og en kommende studie viser at kvinner sover dårligere enn menn. Stress antas i mange tilfeller å være årsaken.

Stress

Gaver for pust

På Youwish.no finner du gavetips til noen som trenger en pust i bakken mellom slagene. Men det er ikke nødvendig å være stresset for å føle at man trenger avslapping. Uansett hvordan livet ser ut, er det fint å koble av med jevne mellomrom. En massasje kan gjøre underverker for kropp og sjel. Hvis massasjen gjøres med sjokolade, er ikke paradis langt unna. En hel dag på spa er også et fint gavetips.

For en eller to personer kan man nyte en hel dag i rolige omgivelser. Det er kun en hake ved det hele – man kan føle seg som en ny og bedre person etterpå. Helse gjelder også det som foregår på innsiden. Å treffe en coach når det er noe man sliter med, kan være avgjørende for at man føler seg friskere på innsiden. Og det vil vises på utsiden.